Opknapbeurt voor het wandelpad rond de Clarinet

In opdracht van de Gemeente Deurne is deze week begonnen om het wandelpad rond De Clarinet en Blokhut een grondige opknapbeurt te geven. Het wandelpad was natuurlijk de laatste jaren door een gebrek aan onderhoud nagenoeg onzichtbaar geworden en op sommige plekken zelfs helemaal overwoekerd door onkruid. Dat was voor inwoners van Zeilberg en de Dorpsraad al jaren een doorn in het oog. Toen vorig jaar burgemeester Buter en wethouder Verhees in de Zeilberg waren voor een rondwandeling was dat voor ons een mooie gelegenheid om daar eens langs te wandelen en burgemeester en wethouder daar attent op te maken. Volgens de burgemeester was het niet mogelijk om dat op stel en sprong te realiseren maar we zien dat er voor dit jaar dus inderdaad budget is vrij gemaakt en er nu dus een prachtig nieuw pad ligt. Namens Dorpsraad en alle wandelaars bedankt.

In het verlengde daarvan heeft de Dorpsraad onlangs een overleg gepleegd met vertegenwoordigers van ProRail en de Gemeente Deurne omtrent de spoorwegovergang aan de Zeilbergsestraat en hoe daar de veiligheid te vergroten, met name natuurlijk met het oog op de vele voetgangers en fietsers die van en naar de sportvelden gaan. Beide partijen hebben toegezegd dat serieus te gaan onderzoeken en het zou natuurlijk mooi zijn als dat komend jaar meteen kan worden meegenomen als op de Zeilbergsestraat de riolering wordt vernieuwd.

Tot slot is de Dorpsraad, samen met KBO Zeilberg, al enkele maanden bezig om in Zeilberg de woningbouw op gang te krijgen. Daarvoor is onlangs een overleg geweest tussen o.a. Dorpsraad, KBO Zeilberg, HBO De Peel en gemeente Deurne in de personen van Wethouders Biemans en Verhees. Er is grote behoefte, blijkt uit onderzoek, aan met name (betaalbare) ouderen- en starterswoningen. Ook dat is een verhaal van de lange adem, maar KBO en Dorpsraad zullen zich daar voor blijven inzetten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *