Werkgroep Dodenherdenking fietste weer met basisschoolleerlingen

Woensdag 15 mei jl. heeft een aantal leden van de Werkgroep Dodenherdenking Zeilberg een gastles verzorgd aan de leerlingen van groep 7 van Basisschool Zeilberg. Tijdens een ‘les’ van ongeveer een uur werd uitgelegd hoe de Tweede Wereldoorlog kon ontstaan, waar in Zeilberg vooral de Tweede Wereldoorlog zich had afgespeeld en wat er zoal gebeurd is. Daarna werd traditiegetrouw het rondje Zeilberg gefietst, waarbij straten, boerderijen en adressen werden bezocht die een bijzondere rol speelden tijdens die verschrikkelijke periode.

De werkgroep en de leerlingen bezochten bijvoorbeeld boerderijen waar het georganiseerd verzet een thuishaven had, maar ook plekken waar onderduikers en geallieerde piloten ondergedoken hadden gezeten. De Peelraamstelling, waar in mei 1940 het Nederlands leger zat en waar in september, oktober en november stevig gevochten is door geallieerden en Duitsers, werd bezocht.

Nadat er weer een groepsfoto gemaakt was op de Kulert, waar Miki Rinat als 4-jarig joods meisje ondergedoken heeft gezeten en er nog enkele andere adressen waren bezocht, mocht de werkgroep de leerlingen namens Agrarisch Zeilberg op een boerenijsco trakteren bij het Toon Kortoomspark. Agrarisch Zeilberg heeft een zelfde doelstelling als de werkgroep, namelijk verbinden en het verhaal doorvertellen. Daarom kan de werkgroep al jaren dankbaar een beroep doen op Agrarisch Zeilberg. De kinderen, de werkgroep, de begeleiders meester Rob en juffrouw Hennie hebben genoten van AZ-ijsje…

Juffrouw Hennie gaat dit jaar met pensioen en de werkgroep heeft alle jaren dat zij in deze vorm actief is een beroep kunnen doen bij de organisatie van de herdenking in Zeilberg. Dat lijkt misschien een vanzelfsprekend, maar de werkgroep wil ook namens de Zeilbergse gemeenschap een welgemeend dankjewel zeggen aan juffrouw Hennie!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *