Burgemeester bezoekt Zeilberg.

Burgemeester Greet Buter heeft gisteren samen met wethouder Helm Verhees een kennismakingsbezoek gebracht aan Zeilberg.
De burgemeester werd rond 10 uur door de dorpsraad ontvangen in Den Draai, natuurlijk met koffie en gebak. De Dorpsraad stelde zich voor aan de burgemeester waarna er een aangenaam gesprek werd gevoerd over het wel en wee van de Zeilberg, varierend van ZSV tot de kermis en de hernieuwde populariteit van Den Draai, sinds de komst van de Dhr. Patrick Nelemans, uitbater. Den Draai herbergt een ware waslijst aan verenigingen, ook van buiten de Zeilberg.

Diezelfde beheerder Patrick Nelemans nam ons vervolgens mee voor een korte rondleiding door den draai met uitleg van het gebruik van de verschillende ruimtes door de vele gebruikers. Aansluitend maakte Burgemeester en Wethouder samen met de Dorpsraad een mooie wandeling door de Zeilberg, waarbij het schitterende weer natuurlijk goed van pas kwam. De wandeling voerde ons als eerste naar de pas opgeleverde nieuwbouwwoningen aan de Irenestraat, het schoolterrein en het bouwproject in het Christinaplantsoen. Na jaren van stilte zijn wij natuurlijk blij dat er eindelijk weer gebouwd wordt in de Zeilberg.

Vervolgens wandelden wij via Margrietstraat en Parallelweg richting Clarinet en Oorlogsmonument, waarbij het Wethouder Verhees opviel hoe keurig de straat, de bermperkjes en tuintjes erbij lagen. Ons gezelschap werd bij ‘het benkske’ bij de Clarinet al opgewacht door Martien van Rijt en Sjef van Ooij van de werkgroep dodenherdenking. Laat het maar aan Martien en Sjef over om uitgebreid te vertellen over het monument Jan van Ooy, het benkske, de Clarinet en natuurlijk het Oorlogsmonument.

De wandeling leidde vervolgens via de Peelklamp naar ‘het pleintje’. Tegenwoordig heet dat ‘de drietip’, aan de Arenbroek. Het pleintje kan wel een opknapbeurt gebruiken en enkele omwondenden geven uitleg over de wensen en ideeen aan Brugemeester en Wethouder. Vanwege Corona heeft het overleg hierover, tussen dorpsraad, werkgroep en gemeente jammerlijk een jaar stil gelegen maar alle partijen zijn optimistisch dat er dit jaar toch goede stappen gezet kunnen worden.

De wandeling eindigde weer waar zij was begonnen, namelijk bij Den Draai. Namens alle bewoners van Zeilberg willen wij Burgemeester en Wethouder hartelijk bedanken voor het bezoek.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *