Carnaval 2021

Vandaag begint de Carnaval. Helaas gaat dat om ons allen bekende redenen niet door, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niet bij stil gestaan wordt.

Vanmiddag om 12 uur zou normaal gesproken Pastoor Paul Janssen de aftrap plegen met het overhandigen van de sleutels aan de Zeilbergse Prinsen. Ook de Carnavalsmis morgen in de kerk gaat niet door. En was hij geen pastoor geworden had hij net zo makkelijk cabaretier kunnen worden. Zijn teksten zijn altijd uiterst ludiek en zitten vol met gewiekste woordspelingen en ik durf te beweren dat de mis met carnaval de drukstbezochte van het hele jaar is. Geweldig dus dat hij op zondag toch een online viering gaar verzorgen, kijk op Pastoor Paul Janssen Facebook voor meer info.

Ook op zondag gaan de Pottenbakkers toch ‘gewoon’ de fruitmandjes rondbrengen bij de zieken en bejaarden van de Zeilberg. Een prachtig gebaar natuurlijk, zie ook hun facebookpagina hier.

En dan is er op dinsdag het Zeilbergse Online Kindercarnaval georganiseerd vanuit Cafe Brightside. opgeven kan volgens mij nog steeds. De gewonnen prijzen zullen zo veel mogelijk door de Prins Jeroen en de Pottenbakkers nog tijdens de live uitzending worden bezorgd. Een geweldig initiatief natuurlijk dat wij vanuit de Dorpsraad ondersteunen met een financiele bijdrage.

Alaaf!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *