Dodenherdenking 2018

Al vele jaren kan de Werkgroep Dodenherdenking Zeilberg een beroep doen op de kinderen van groep 8 van Basisschool Zeilberg en hun onderwijzers om op 4 mei mee te helpen bij de Dodenherdenking in Zeilberg.

Hoewel die vaak in de schoolvakantie plaatsvindt zijn leerlingen en onderwijzers altijd bereid om mee te helpen. Om de kinderen van groep 8 een indruk te geven wat zich in die Tweede Wereldoorlog allemaal heeft afgespeeld in dit kleine Peeldorpje wordt er jaarlijks een fietsroute in en rond Zeilberg georganiseerd. Leden van de werkgroep leggen uit wat er in die periode allemaal is gebeurd in Zeilberg en de plekken worden bezocht waar deze verhalen zich afspeelden.

Agrarisch Zeilberg vindt dit initiatief erg waardevol en zinvol. Daarom heeft zij spontaan een geldbedrag beschikbaar gesteld als bijdrage in de kosten van de koffie, thee en cake na afloop van de Dodenherdenking en om de kinderen van groep 8 tijdens de fietstocht te kunnen voorzien van een ijsje. Dat is tevens een mooie gelegenheid om na te praten over de indrukken die zij hebben opgedaan tijdens de 4 mei herdenking en de fietstocht. Agrarisch Zeilberg staat voor de verbinding tussen boeren en burgers, een opvatting die helemaal aansluit bij de normen en waarde van de Werkgroep Dodenherdenking Zeilberg en Dorpsraad Zeilberg.

Bent u een burger of een boer en wilt u meer weten hoe je mensen met elkaar kan verbinden en waarom!!! ga dan de website van Agrarisch Zeilberg www.agrarischzeilberg.nl. Dat is absoluut de moeite waard!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *